Počeo sa radom prvi fond za finansiranje inovacija u Srbiji

Posle dobijanja licence, zvanično je počeo da radi Fond „Telekoma Srbija“ kao prvi fond za finansiranje inovacija u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope.

Osnivanjem takvih alternativnih investicionih fondova, otvorena je mogućnost za finansiranje malih, brzorastućih kompanija koje ne mogu da ispune kreditne uslove banaka. Tržište je, s druge strane, otvoreno za veći broj, pre svega profesionalnih investitora.

Kada neko posluje u sferi telekomunikacija u kojoj je konkurencija nemilosrdna, a tehnologija napreduje iz dana u dan, da bi se ostalo korak ispred i korisnicima pružile usluge koje očekuju, opcija je ili kupovina najnovijih digitalnih rešenja u svetu ili spajanje domaće pameti i kapitala i proizvodnja svog proizvoda. U Telekomu su se opredelili za ovo drugo.

Kako kažu iz ove kompanije za RTS, obezbeđeno je prvih pet miliona evra, a minimalno će se investirati 25 miliona u periodu od pet godina.

Na adresu Fonda pristiglo je 250 prijava, a u konkurenciji je ostalo sedam. Vrednovana je revolucionarnost tehnološke inovacije ne samo kod nas već i u svetu, da li se može prodati na stranom tržištu i, konačno, da li startap ima potencijal za brz rast u kratkom roku.

Iznos zavisi od toga koliko je startap kompaniji potrebno u toj fazi razvoja. Nije ograničen ni njihov broj jer je konkurs stalno otvoren, a u „Telekomu“ veruju da će se uključiti i druge kompanije što će povećati potencijal Fonda.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde