PMI u roku od 10 godina obustavlja prodaju cigareta u Velikoj Britaniji

Izvršni direktor kompanije Philip Morris International Jacek Olzak rekao je da će njegova kompanija obustaviti prodaju cigareta u Velikoj Britaniji u roku od deset godina.

On je za britanski The Mail kazao da je taj potez deo cilja kompanije da postane “firma bez dima” i pomogne u okončanju upotrebe tradicionalnih cigareta, prenosi Investitor.me.

Olzak je takođe pozvao vladu Velike Britanije da u roku od deset godina zabrani cigarete, upoređujući ih s automobilima na plinski pogon, čija će prodaja biti zabranjena od 2030. godine, navodi The Telegraph.

“Možemo zamisliti svet bez cigareta. I zapravo, što se pre dogodi, to je bolje za sve. Uz pravilnu regulativu i informacije to se u nekim zemljama može dogoditi već za 10 godina. A problem možete rešiti jednom i zauvek”, dodao je on.

Philip Morris International odvojen je od kompanije Philip Morris USA, koja proizvodi cigarete Marlboro u SAD-u i podružnica je američke duvanske korporacije Altria. Kompanija se od Philip Morrisa odvojila 2008. godine i nedavno je najavila planove za transformaciju u kompaniju “bez dima”, kao i nameru kupovine britanske farmaceutske firme Vectura Group koja proizvodi inhalatore za astmu.

Građanske inicijative protiv pušenja u Velikoj Britaniji kritikovale su taj potez, optužujući duvanske kompanija da se pokušavaju pozicionirati protiv pušenja dok još uvek prodaju cigarete.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, pušenje svake godine ubije više od osam miliona ljudi širom sveta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde