Pinterest ima novog direktora. Fokus prelazi na e-commerce

Kompanija Pinterest saopštila je da će se dugogodišnji izvršni direktor Ben Silberman povući sa svoje funkcije.

Umesto njega, na to mesto dolazi bivši izvršni direktori e-commerce sekcije u Google-u Bil Redi.

Nakon objavljivanja ove vesti akcije kompanije skočile su za 9% u produženom trgovanju, kao reakcija na ovu odluku i pomeranje fokusa Pinterest-a sa svog poslovnog modela zasnovanog na oglašavanju na e-commerce, piše CNN.  

Redi (42) je u poslednje dve godine vodio trgovinu i platne operacije u kompaniji Google,  a imao je i više rukovodeće uloge u PayPal-u.

Njegovim imenovanjem okončan je Silbermanov 12-godišnji mandat izvršnog direktora, koji je počeo kada je on suosnivao kompaniju 2010.godine. Pinterest je od tada brzo rastao i sada ima više od 430 miliona aktivnih korisnika mesečno.

Silberman (39) će preuzeti novostvorenu poziciju izvršnog predsednika i zadržati svoje mesto u odboru, dok će se Redi takođe pridružiti odboru, saopštila je kompanija.

Redi će dobiti godišnju platu od 400.000 dolara i imaće pravo na nagradu za kupovinu akcija za oko 8,6 miliona akcija klase A.

„U našem sledećem poglavlju, fokusirani smo na to da pomognemo našim korisnicima da kupuju, probaju i urade nešto sa svim sjajnim idejama koje imaju“, rekao je Silberman i dodao da je Redi odličan lider za ovu tranziciju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde