Pet vrednih saveta Ilona Maska, ali mladima

Ilon Mask (50) je svakako medijski neizbežan iz više razloga.

Pored toga što je i zvanično najbogatiji čovek sveta (mediji pišu da je vredan 278 milijardi dolara) i što ima u planu da nam organizuje putovanja van planete Zemlje (SpaceX-om), a po zemlji Teslom, voli i da se povremeno pojavi u javnosti sa nekom od priča o uspehu ili savetom kako do uspeha.

Pre dva dana Mask je bio gost Leksa Fridmana u njegovom podkastu. Fridman je poznat kao zaljubljenik u veštačku inteligenciju, automobile, inženjerstvo i nije novo da mu u goste dođu velika imena iz sveta nauke.

U ovom gostovanju Mask je, između ostalog govorio o mladim ljudima i podelio je sa javnošću svoja razmišljanja o generacijama koje dolaze. Na pitanje Šta bi savetovao mladima? osvrnuo se na pet bitnih tačaka.

Prva.

Budite korisni.

„Radite stvari koje su korisne za ljudska bića, za svet. То је teško, veoma teško, ali, to je jedini život koji vredi živeti“, rekao je Mask.

Druga.

„Doprinosite svetu. Doprinesite više nego što od sveta uzmete i konzumirate“, rekao je i dodao da izuzetno poštuje svaki iskren i pošten posao.

Treća.

„Ne trudite se da budete lideri. Od mnogih ljudi se danas očekuje da budu lideri, a oni to ne žele“, savetovao je buduće poslovne ljude.

Četvrta.

„Čitajte, mnogo čitajte. Oduvek sam ohrabrivao druge da čitaju. Trudite se da primite i obradite što više informacija o svemu kako biste mogli da steknete dobro opšte znanje i kako biste imali dobar pregled“, rekao je i dodao da je kao klinac čitao enciklopedije.

Peta.

Finalna tačka i savet bio je: „Razgovarajte sa drugima. Razgovarajte sa ljudima iz drugih branši, oblasti, profesija. Učite što je više moguće!“

https://novi.bonitet.com/prica-o-dva-oca-i-novcu-koju-necete-cuti-u-skoli/

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde