Pet postulata: Kako je Piksi ubedio fudbalere da mogu da pobede Portugal?

Fudbalska reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, tako što je pobedila selekciju Portugala golom Aleksandra Mitrovića u 90. minutu.

Jedan od onih kojeg svi apostrofiraju kao „krivca“ za ovaj uspeh je selektor Dragan Stojković Piksi. Na mrežama se deli rečenica sa jedne konferencije za štampu gde ga novinar pita o „eventualnom odlasku u Katar“, gde selektor odgovara sa: „Kakav eventualni odlazak, bre? Moramo da idemo u Katar.“

Ono što se  može reći o „misteru“, kako ga zovu igrači, je da je sjajan motivator. Kako je Piksi „ubedio“ fudbalere da mogu svakog da pobede može se videti iz ovih pet „postulata“ koje je sa javnošću podelio u toku ove godine.  

#1 Bilo da je to Azerbejdžan, Irska, Portugal ili neko drugi, Srbija mora da ima ličnu kartu.

#2 Ne postoji ekipa na svetu od koje ćemo se plašiti, jer ko pokaže strah, a to vidim, neće igrati.

https://novi.bonitet.com/6-stvari-koje-poslovni-covek-moze-da-nauci-od-nikole-jokica/

#3 Moj fokus je da naša ekipa bude kompaktna, da igra zanimljiv, hrabar fudbal, da se pokaže kolektivni i patriotski duh, koji je bio prisutan, ali želim ga više. Da li će rezultat ili bodovi doći? Ne znam… Ali biće kao posledica šta smo uradili ili nismo.

#4 Jedan od prioriteta mi je da ubedim te ljude da znaju da igraju fudbal, da ubedim te ljude koji rade, da rade sa osmehom, a ne da budu namrgođeni, namršteni, ljuti, nezadovoljni…

#5 Ovde se radi o višim ciljevima. Da se borite za respekt, da se borite za poštovanje kada prestanete da igrate, pa kada vas ljudi sretnu da kažu „Dobar dan, kako ste“. Da vas pamte po dobru, da vas pamte kao pobednike.

Kada se sve završilo pitao ih je “Da li ste vi normalni? “

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde