Pet miliona evra kredita za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbedila je pet miliona evra kredita za podršku konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji

Kreditna linija se realizuje preko Erste banke, a finansiranje će pomoći lokalnim malim i srednjim preduzećima da dostignu najbolje industrijske standarde i primene direktive EU, navedeno je u saopštenju.

Cilj ove podrške jeste da ohrabri mala i srednja preduzeća da ulažu u dostizanje standarda EU u tri ključne oblasti:zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost i kvalitet proizvoda.

Mala i srednja preduzeća će, takođe, imati pristup savetodavnim uslugama prilagođenim njihovim potrebama i ekspertizi za uvođenje i primenu standarda i direktiva kako bi bili konkurentniji na tržištima EU.

Na raspolaganju će im biti igrantovi u iznosu do 15 procenata od ukupnog iznosa kredita po uspešnom završetku projekta. Kreditna linija je deo šire inicijative EBRD-EU, koja ohrabruje mala i srednja preduzeća širom Zapadnog Balkana da ulažu u projekte koji poboljšavaju njihovu konkurentnost na lokalnom i inostranom tržištu.

Program se sprovodi u saradnji s Ministarstvom privrede Srbije.

EU je u dogovoru s Ministarstvom privrede odobriladodatnih 10 miliona evra u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA)za EBRD Program konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde