Otvorena fabrika Continentala u Novom Sadu

U Novom Sadu otvorena je fabrika nemačke kompanije Continental automotive Srbija, u kojoj će biti zaposleno više od 500 radnika. Ta kompanija u Novom Sadu posluje pune tri godine u okviru svog Centra za istraživanje i razvoj.

Prema rečima direktora Continentala’ za Srbiju Saše Ćoringe, u Razvojno-istraživačkom centru, koji je otvoren 7. marta 2018. godine, danas radi 600 visoko kvalifikovanih stručnjaka koji razvijaju najnaprednije sisteme.

Nova fabrika kompanije Continental deo je poslovne jedinice Human Machine Interface (HMI) čiji je fokus na proizvodima u enterijeru vozila, a vrednost investicije je 140 mil EUR, preneo je sajt Vlade Srbije.

Prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, instalacija prve opreme i početak proizvodnje očekuje se u drugom kvartalu 2021. godine. Zbog novih projekata, trening centra laboratorija, ali i potreba za novim zaposlenjima, kompanija će svoj prostor koji već poseduje u centru Novog Sada proširiti za još 1.500 kvadratnih metara.

Predstavnici Continetala najavili su da se u novootvorenoj fabrici neće praviti samo instrument table i displeji za automobile, već i pametni upravljački sistemi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde