Otpustili 900 ljudi preko Zoom-a, sada otpuštaju 3,000 telefonom

Da li se sećate Višara Garga izvršnog direktora onlajn hipotekarnog zajmodavca Better.com koji je u decembru prošle godine otpustio 900 zaposlenih preko Zoom-a? Njegova firma sada otpušta još 3,000 zaposlenih. Ali to će ovog puta uraditi preko telefona.

U pismu objavljenom na sajtu kompanije, privremeni predsednik Kevin Rajan objasnio je ovo „dramatičnim padom obima proizvodnje zbog rastućih kamatnih stopa”.

„Nažalost, to znači da moramo da preduzmemo težak korak daljeg usklađivanja naših operacija i značajnog smanjenja naše radne snage u SAD i Indiji“, napisao je Rajan. „Ova odluka je u velikoj meri vođena ‘vetrovima’ koji utiču na tržište stambenih nekretnina“, dodao je on.

Izbegavanje još jednog PR skandala

Ovoga puta zaposleni  kojima sledi otkaz biće obavešteni lično telefonom, što bi potencijalno sprečilo još jednu PR katastrofu poput one koja je usledila nakon odluke generalnog direktora Višala Garga da sprovede masovno otpuštanje preko Zoom-a. Takođe zaposleni koji napuštaju firmu će imati pravo na produžene medicinske beneficije, otpremnine i „skup usluga“ koje će im pomoći da pronađu novi posao.

Najveća vrednost Better.com je bila oko 7 milijardi dolara i na poslovnoj mreži LinkedIn bio je rangiran kao ‘broj 1’ startap za 2020. i 2021.godinu. Kompanija već duže vreme pokušava da izađe na berzu, ali su planovi otkazani nakon skandala direktora Garga, piše CNN.

„Obrukao sam vas“

Da podsetimo, Garg je obavestio više od 900 zaposlenih o otkazu neposredno pre Božičnih praznika.

„Ako ste na ovom video pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena“, rekao je Garg. „Vaš radni odnos ovde prestaje odmah, ” rekao je i dodao će o detaljima i otpremninama dobiti naknadni e-mail. Garg se ipak kasnije izvinio zbog svog postupka. Putem mejla zaposlenima.

“Nisam uspeo da pokažem potrebnu količinu poštovanja i uvažavanja za pojedince koji su pogođeni i za njihov doprinos kompaniji. Odluka o otpuštanju je moja, ali sam u komunikaciji pogrešno izvršio. Na taj način sam vas obrukao.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde