OTP Leasing Srbija: 108 miliona evra novih plasmana

OTP Leasing Srbija doo Novi Beograd zadržao je lidersku poziciju na tržištu u Srbiji sa ukupnim finasiranjem od 108 miliona evra novih plasmana, što predstavlja 19,5 odsto tržišnog učešća u novoj produkciji, pokazali su najnoviji rezultati lizing industrije za 2021. godinu, saopšteno je iz ove kompanije.

Prema rečima Borisa Stevića, predsednika Izvršnog odbora, tržište lizinga u Srbiji se oporavilo. 

“Ostvaren je rast od 35 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok nova produkcija iznosi 550 miliona evra. Istovremeno, OTP Leasing je porastao za 37 odsto, a možemo reći da kao i prethodnih godina beležimo konstantan rast na našem tržištu. Pored 108 miliona evra novih plasmana, putem operativnog lizinga plasirali smo 8 miliona evra. U 2021. godini, finansirali smo poljoprivrednu mehanizaciju i mašine u iznosu od 18 miliona evra i zauzimamo vodeću poziciju u Srbiji sa 63 odsto tržišnog učešća u novoj produkciji finansijskog lizinga u ovom segmentu. Na ovaj način naša kompanija uspešno odgovara na jedan od ciljeva koji je postavila OTP Grupa, a to je da obezbedi snažnu finansijsku podršku poljoprivredi kao veoma važnom segmentu privrede“, ističe Stević.

Integracija OTP Leasing i OTP lizing 2023.godine

Trenutno u Srbiji posluju dve lizing kompanije u okviru OTP banke – OTP Leasing i OTP lizing čiji ukupni portfolio iznosi 227 miliona evra, a ostvarena dobit u prošloj godini bila je šest miliona evra nakon oporezivanja. Integracija ove dve kompanije se očekuje tokom 2023. godine. 

Takođe, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i OTP Leasing Srbija doo Novi Beograd su krajem prošle godine zaključili ugovor o kreditu u iznosu do 10 miliona evra u okviru Regionalnog programa podrške konkurentnosti malim i srednjim preduzećima. Ovim ugovorom podržava se pristup finansiranju za investicije koje su u skladu sa standardima EU i pomaže se MSP pri dobijanju saveta i znanja za uključivanje i implementiranje EU standarda.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde