OTP Grupa započinje saradnju sa 12 startap kompanija

OTP Grupa  je u okviru petog Startup Booster programa započela pilot fazu sa 12 inovativnih tehnoloških preduzeća u zreloj fazi razvoja, koja  imaju priliku da testiraju svoje proizvode i usluge. Tokom tromesečne saradnje, navodi se u saopštenju, odabrani timovi dobiće podršku centrale u Mađarskoj, međunarodnih supsidijara OTP Grupe, zaposlenih OTP LAB-a, kao i priznatih stručnih mentora. Cilj programa je pronalaženje inovativnih rešenja za aktuelne poslovne potrebe kao rezultat poslovno orijentisanog, dugoročnog partnerstva između Grupe i startapa. Poziv je ove godine bio otvoren i za prijave koje se odnose na rešenja izvan bankarskog poslovanja i na održivo poslovanje. Od 265 prijavljenih kandidata, kroz selekcije je odabrano 12 kompanija za učešće u pilot fazi koja traje od 5. septembra do 25. novembra ove godine.

Posvećena podršci inovacijama, cela OTP Grupa je i ove godine bila uključena u traženje startap partnera kako bi se pronašla inovativna rešenja za gotovo 70 poslovnih potreba. Tokom perioda apliciranja, od 07. marta do 18. aprila 2022. godine, primljeno je 265 prijava iz 55 zemalja. Postupak odabira se odvijao u više faza, a na „Danima selekcije“ održanim u maju u Budimpešti, oko 150 učesnika, bankarskih stručnjaka i predstavnika startapa iz 17 zemalja, zajedno su radili na konceptima za pilot projekte predložene za implementaciju. Nakon ovog događaja, 12 kompanija je pozvano u pilot fazu, čime im je omogućeno da počnu sa testiranjem svojih proizvoda i usluga u saradnji sa matičnom bankom u Mađarskoj kao i  supsidijarima u Ukrajini, Bugarskoj, Sloveniji i Rumuniji.

Novina u ovogodišnjem OTP Startup Booster programu bio je poziv otvoren i za startape koji nude rešenja izvan bankarskog poslovanja i na temu održivosti. Uz nove teme, zainteresovani su mogli i ove godine da se prijave sa rešenjima za već dobro poznate teme koje obuhvataju korisničko iskustvo i usluge, internu efikasnost, inovacije specifične za proizvode u poslovanju sa privredom i stanovništvom, kao i potpuno nova, disruptivna rešenja koja se odnose na bankarski sektor.

„Ponosni smo što već petu godinu imamo mogućnost da u okviru Startup Booster programa na međunarodnom nivou sarađujemo sa našim startap partnerima na razvoju i implementaciji značajnih, inovativnih rešenja. U skladu sa našom strategijom, ove godine smo prioritet dali proširenju spektra tema za prijave u sklopu programa, uključivši i proizvode i usluge koji se nude za područje izvan bankarskog poslovanja, kao i one usmerene na održivost. Veliki broj prijava iz različitih stručnih i poslovnih oblasti nam svake godine pokazuje da smo na pravom putu i da sa visokim nivoom profesionalizma odgovaramo na stvarne poslovne potrebe“, izjavio je Andraš Fišer, direktor za inovacije OTP Banke Mađarske.

Odabranih 12 startap kompanija su iz devet zemalja (Srbija, Novi Zeland, Švajcarska, Estonija, Bugarska, Luksemburg, Rumunija, Ujedinjeno Kraljevstvo i Izrael). Tokom tromesečne pilot faze, tri nedelje će biti posvećene edukaciji predstavnika kompanija kroz sveobuhvatne onlajn radionice sa mentorima OTP Grupe za specifične stručne oblasti. Dodatno, treninzi prilagođeni  svakom startapu, kao i individualne mentorske sesije, pomoći će timovima u razvoju poslovanja. Startap kompanije će 30. novembra na Demo danu rukovodstvu Grupe i partnerima u programu predstaviti naučene lekcije i napredak postignut tokom pilot faze. Timovi koji uspešno završe pilot fazu preći će na šestomesečnu fazu implementacije tokom koje će im OTP Grupa pružiti pomoć́ u primeni testiranih inovativnih rešenja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde