OTP banka Srbija dobitnik nagrade za društveno odgovorno poslovanje

OTP banka Srbija dobitnik je prestižne nagrade Grand prix 2022 za društveno odgovorno poslovanje i svoj projekat Generator Zero posvećen aktivnom doprinosu smanjenju karbonskog otiska.

Nagradu je dodelila Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) i to po sedmi put, sa ciljem da ukaže na najbolje primere korporativne odgovornosti kompanija članica komore, kao  i  da istakne i nagradi izuzetan doprinos Banke na ovom polju.

Milena Mićanović, direktorka za komunikacije i odnose s javnošću OTP banke Srbija, istakla je da će,,zelena tranzicija” i u narednim godinama biti jedno od najvažnijih strateških usmerenja Banke.

“Veoma smo ponosni što smo dobitnik ove prestižne nagrade. Generator  je jedan od naših najznačajnijih i najvećih projekata koji već pet godina sa istim entuzijazmom realizujemo, a koji se kroz svako novo izdanje bavi aktuelnim temama što rezultira  sve inovativnijim rešenjima. Poslednjim izdanjem projekta Generator Zero želeli smo da doprinesemo smanjenju karbonskog otiska, jednom od najvećih izazova današnjice.  Naš cilj je da kao lider u kreditiranju privrede i stanovništva  aktivno učestvujemo i u izgradnji održive budućnosti i sami budemo primer za ekološki odgovorno poslovanje. Klimatske promene i globalno zagrevanje su teme koje su od izuzetnog značaja za čitavo čovečanstvo i iz tog razloga poslovanje OTP banke  usmereno je ka zelenoj tranziciji,” izjavila je Mićanović.

Podsetimo, Generator Zero bio je posvećen podršci i nagrađivanju inovativnih projekata koji predstavljaju održiva rešenja sa realnim i merljivim uticajem na smanjenje karbonskog otiska.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde