OnlyFans zaradio vlasniku 0,5 mlrd, a kreatorima sadržaja 4 mlrd dolara

Platforma za pretplatu na sadržaj za odrasle OnlyFans zaradila je svom vlasniku 500 miliona dolara za 18 meseci, pokazuju računi koje prenose mediji.

Leonidu Radvinskom je isplaćeno 284 miliona dolara dividendi u 2021. i još 233 miliona dolara od novembra.

U međuvremenu, dva miliona kreatora sadržaja OnlyFans-a zaradili su skoro 4 milijarde dolara  2021. godine, otkrila je kompanija, prenosi BBC.

Platforma, koja je poznata po hostingu sadržaja za odrasle, zabeležila je porast broja korisnika tokom pandemije. Prošle godine je prijavio profit pre oporezivanja od 433 miliona dolara, u odnosu na 61 milion dolara 2020.

OnlyFans zaradio i kritike

Osnovan 2016., OnlyFans ima 220 miliona korisnika i više od dva miliona kreatora širom sveta.

Sajt nudi platformu za muzičare, fitnes trenere i poznate ličnosti da svojim pratiocima naplaćuju ekskluzivne savete i vizuelni sadržaj.

Ali najpoznatiji je po tome što dozvoljava kreatorima sadržaja, uključujući porno zvezde i seksualne radnike, da naplaćuju seksualno eksplicitne fotografije i video zapise.

Međutim, OnlyFans se suočava sa kritikama jer ne čini dovoljno da spreči maloletne osobe da prodaju eksplicitan sadržaj. Kompanija je saopštila da stalno poboljšava svoj pristup bezbednosti i moderiranju sadržaja.

Porast broja kreatora

Kad se povuče crta u 2021. godini zabeležio je porast od 128% u broju korisnika platforme u odnosu na prethodnu godinu i porast broja kreatora za 34%.

Sve u svemu, zarada kreatora bila je više nego dvostruko veća nego prethodne godine. OnlyFans je zaradio i 20% provizije na sve uplate kreatorima sadržaja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde