Novi globalni partneri uključeni u Mastercard Installments program kao podrška malim preduzećima

Kompanija Mastercard je uključila nove globalne partnere u svoj inovativni Mastercard Installments program i nastavlja da širi dalje kako bi podržala male biznise. U skladu sa sve većim interesovanjem korisnika za „kupi sada, plati kasnije“ (tzv. buy now pay later ili BNPL) iskustvom kupovine, programu se priključilo nekoliko novih partnera koji takvo iskustvo omogućavaju, a među kojima su HSBC, J.P.Morgan  i NatWest u Velikoj Britaniji; Cross River Bank, Evolve Bank & Trust, Jifiti, Live Oak Bank, MOCA Financial i WebBank u SAD-u; i Saudi National Bank (SNB) u Saudijskoj Arabiji.

Program se oslanja na snagu i domete Mastercard mreže, koja povezuje više od 90 miliona trgovaca širom sveta, kako bi se omogućila sigurna BNPL plaćanja, kako u prodavnici, tako i onlajn. Osim toga što pruža dodatnu mogućnost prilikom izbora načina plaćanja, ovaj Mastercard program se zasniva na odgovornim praksama kreditiranja i potrošačima pruža unapređeni set usluga iz domena zaštite potrošača.

Odgovoran i pametan način da ponudite kreditiranje na rate

Prema novom globalnom istraživanju potrošačkih navika, Mastercard ‘s World Payments Advisory™, skoro četvrtina ispitanika sa više od 50 tržišta koristila je BNPL uslugu u poslednjih šest meseci. Korisnici BNPL usluge rekli su da je najčešći razlog da uplate narednu ratu prosto zaboravljanje da rata dospeva na naplatu, dok su potencijalni skriveni troškovi navedeni kao ključna prepreka za veće korišćenje usluge među građanima. Mastercard Installments program rešava ove probleme nizom jedinstvenih, inovativnih usluga koje povećavaju transparentnost i pomažu u zaštiti potrošača i preduzeća. Ove usluge uključuju:

  • Najsvežije tržišne uvide i analitiku: Trgovci i zajmodavci mogu da pristupe sveobuhvatnom setu podataka kako bi bolje razumeli kako proizvodi funkcionišu.
  • Ublažavanje rizika otplate uz pomoć otvorenog bankarstva i AI: zajmodavci u SAD-u mogu da identifikuju obrasce ponašanja korisnika na osnovu analize isključivo podataka koje koje korisnici odobre i tehnologija otvorenog bankarstva, kako bi smanjili rizik od neuspelih plaćanja, dok veštačka inteligencija može brže i preciznije da prilagodi korišćene modele kako bi bili još uspešniji.
  • Posvećena i integrisana zaštita potrošača: Kako bi uopšte učestvovali u Mastercard Installments programu, zajmodavci su saglasni da poštuju važeće zakone i smernice kompanije Mastercard o praksama odgovornog kreditiranja i dobre prakse za odgovorno korišćenja podataka, između ostalih.

Na ovom linku možete saznati više o Mastercard Installments programu i setu pogodnosti za korisnike, trgovce i banke. Dalje globalno širenje programa sa tržišta SAD, Velike Britanije i Saudijske Arabije se očekuje u budućnosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde