Nova era u Facebook-u?

Nakon decenije eksplozivnog rasta, kompanija ranije poznata kao Facebook planira da se smanji.

Naime, Bloomberg javlja da je izvršni direktor Meta Mark Zakerberg najavio planove za zamrzavanje zapošljavanja i restrukturiranje nekih grupa unutar kompanije.

Prema Bloombergu, Meta planira značajno da smanji budžete unutar kompanije, uključujući i timove u koje je nedavno ulagala, prenosi Investitor.me.

Meta je bacila veliki fokus na razvoj virtuelne stvarnosti (VR) i kreiranje vlastitog metaverzuma poslednjih meseci, a takođe se trudi da izgradi kratke video proizvode, kao što su Reels, koji se mogu takmičiti s TikTokom.

Nije Meta jedina

Meta nije jedina tehnološka kompanija koja trenutno smanjuje broj zaposlenih, ali zamrzavanje zapošljavanja i dalje signalizira relativno teška vremena za matičnu kompaniju Facebook, Instagram i WhatsApp.

Dok mnoge kompanije u tehnologiji trenutno pritvaraju vrata za nove radnike s obzirom na pogoršanje globalnih ekonomskih izgleda, Meta se bori i sa novim pretnjama svom reklamnom poslovanju, prvenstveno zbog promena privatnosti iOS-a koje je Apple implementirao prošle godine.

Zakerberg je u julu signalizirao da su za kompaniju vremena uštede, napomenuvši na internom sastanku da se njegova kompanija približava jednom od “najgorih padova koje smo videli u novijoj istoriji” i da će usporiti zapošljavanje. Meta je već selektivno pauzirala zapošljavanje u određenim organizacijama u kompaniji, ali zamrzavanje zapošljavanja na nivou cele kompanije označava novu eru, ocenjuje Bloomberg.

“Mislim da bi neki od vas mogli odlučiti da ovo mesto nije za vas, i da je samoodabir u redu,” rekao je Zakerberg u internom pozivu ovog leta. “Realno gledano, verovatno postoji gomila ljudi u kompaniji koji ne bi trebalo da budu ovdje.”

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde