„NLB je u vrlo dobroj formi“

U prvom polugodištu NLB Grupa ostvarila je 139,8 miliona evra dobiti nakon oporezivanja, što je 90 odsto više nego u istom razdoblju prošle godine.

„U pozitivnom smo ciklusu na svim tržištima. NLB je u vrlo dobroj formi i stvorila je dobru osnovu za poslovanje u drugoj polovini godine, pa verujemo da će ove godine operacije biti uspešne“, rekao je predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Neto polugodišnjoj dobiti doprinela je grupa Komercijalne banke, čiju je kupovinu od srpske države NLB dovršila krajem 2020. U prvoj polovini godine zabeležen je i snažan rast kredita stanovništvu s rekordno novom prodajom stambene kredite i kredite firmama i državi. Grupa je ostvarila snažan rast neto provizija i udvostručila prodaju u NLB fondovima.

Vrlo smo zadovoljni rezultatima„, rekao je Brodnjak i dodao da se proces integracije grupe Komercijalne banke, koji bi trebao biti okončan do aprila iduće godine, odvija u skladu s planom i očekivanjima. Ova je grupa u prvoj polovini godine u neto dobit uplatila osam miliona evra.

NLB Grupa je u dobroj likvidnosti i kapitalnom položaju, naglasio je Brodnjak. To mu omogućuje da traži nove mogućnosti spajanja i sticanja kako se nove prilike povećavaju na domaćem i drugim tržištima u regiji. Brodnjak nije govorio o konkretnim slučajevima. Međutim, ponovio je da su zainteresovani za Albaniju te da se još nadaju odgovarajućem političkom sporazumu između Slovenije i Hrvatske, koji bi banci omogućio ulazak na ovo tržište.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde