NIS prošle godine zabeležio gubitak, ali u 2021. nastavlja da investira

Naftna industrija Srbije (NIS) je u 2020. godini imala gubitak od 7,6 milijardi dinara, a investirala je više od 25 milijardi dinara, saopštila je ova kompanija.

„I pored brojnih izazova, NIS grupa je u drugom polugodištu 2020. zabeležila neto dobit od 2,7 milijarde dinara, ali su nepovoljne okolnosti iz prvih šest meseci doprinele da 2020. godinu NIS završi sa gubitkom od 7,6 milijardi dinara“, navodi se u kompanijskom saopštenju.

Obračunate obaveze NIS grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda u prošloj godini iznosile su 179,5 milijardi dinara.

Promet je bio 3,5 miliona tona naftnih derivata, a rast izvoza je bio sedam odsto u odnosu na 2019. godinu.

U 2020. godini NIS je za društveno odgovorne projekte, kako se navodi, izdvojio više od 290 miliona dinara i obezbedio donacije za zdravstvene ustanove u Srbiji.

„Godina za nama bila je jedna od najkompleksnijih ne samo u istoriji NIS-a i naftne industrije, već i globalne ekonomije. Zato smo preduzeli niz odlučnih mera kako bismo očuvali stabilnost NIS-a i učvrstili finansijsku disciplinu, brinući sve vreme za zdravlje zaposlenih i potrošača“, rekao je generalni direktor NIS-a Кiril Tjurdenjev.

Najavio je da će kompanija u 2021. investirati više od 20 milijardi dinara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde