Nike i drugi veliki sponzori podržali Naomi Osaku

Kompanija Nike, kao i drugi veliki sponzori podržali su teniserku Naomi Osaku nakon njene odluke da se povuče sa Otvorenog prvenstva Francuske.

Nike, koji je sa Osakom potpisao ugovor o sponzorstvu 2019. godine,  pozdravio je odluku teniserke da otvoreno govori o svojoj borbi sa depresijom.

Naše misli su sa Naomi. Podržavamo je i divimo se njenoj hrabrosti da podeli sopstveno iskustvo „, naveo je Nike u  saopštenju medijima.

Odluka Osake da se povuče iz takmičenja usledila je nakon što su je organizatori turnira kaznili sa 15.000 dolara jer nije prisustvovala konferenciji za medije nakon meča prvog kola u nedelju. Četvorostruka šampionka Grend slem turnira na Twitteru je prošle srede objavila da neće učestvovati ni na jednoj konferenciji za novinare na turniru. Kada je odlučila da se povuče sa turnira objasnila je to činjenicom da pati od depresije koja traje od osvajanja prve grend slem titule u 2018. godini.

Roland Garos je saopštio da Osaka nije ispoštovala svoje ugovorne obaveze prema medijima i kažnjena je prema Kodeksu o ponašanju tokom turnira. U saopštenju se dodaje da je Rolan Garos „neuspešno pokušao da razgovara s njom kako bi proverio njeno stanje“ i da su je podsetili da „pravila treba da važe jednako za sve igrače“.

https://novi.bonitet.com/nike-ceo-zrtvovao-sam-mentalno-zdravlje-pred-oltarom-svog-posla/

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde