Nestlé u 2021. očekuje organski rast prodaje između 6% i 7%

Kompanija Nestlé saopštila je da je za prvih 9 meseci 2021. godine ukupna prodaja kompanije porasla je za 2,2% na 63,3 milijarde švajcarskih franaka. 

U ovom periodu organski rast dostigao je 7,6%, sa realnim unutrašnjim rastom (RIG) od 6,0% i cenama od 1,6%. Rast je podržan stalnim zamahom u maloprodaji i oporavkom out-of-home kanala, naveli su.

Nestlé za 2021. očekuje godišnji organski rast prodaje između 6% i 7%. 

Mark Šnajder, izvršni direktor kompanije Nestlé, rekao je da su tokom trećeg kvartala, “odgovorno povećali cene, održavajući snažan realan interni rast”. 

“Investicije u inovaciju, digitalizacija i održivost podržali su rast, povećavajući relevantnost i raznolikost naše ponude. Nestlé nastavlja da preduzima mere na polju održivosti,“ rekao je Šnajder.

Što se tiče tržišta južnog Adrijatika (Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija) zabeležen je organski rast od 11,5%, a tom rastu najviše su doprinele Nescafé i Purina PetCare kategorije.  najviše su doprinele ovom rastu. Kompanija je na ovom tržištu za prvih devet meseci ove godine 

„Kao kompanija koja na prvo mesto stavlja potrošače i lokalnu zajednicu u kojoj posluje, nastavićemo sa poslovanjem po principima cirkularne ekonomije, očuvanjem životne sredine, investiranjem u razvoj mladih profesionalaca, kao i edukacijom naših najmlađih o važnosti pravilne ishrane“, izjavila je Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije Nestlé za region južnog Adrijatika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde