Nemačko-srpska privredna komora dobila novog direktora

Upravni odbor Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije) imenovao je Franka Aletera na mesto direktora i Izvršnog člana Upravnog odbora AHK Srbije počev od 1. februara 2021. godine, saopšteno je na sajtu Komore.

Frank Aleter je naslednik dosadašnjeg direktora AHK Srbije Martina Knapa koji je ovu funkciju obavljao 5 godina, od zvaničnog osnivanja Komore.

Frank Aleter ima više od deset godina iskustva na različitim pozicijama u sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta, navodi se. Pre stupanja na dužnost u Srbiji, Frank Aleter je od 2008. godine bio zamenik direktora Južnoafričko-nemačke privredne komore (AHK Južna Afrika) gde mu je fokus bio Sektor za razvoj poslovanja i savetovanje nemačkih i evropskih kompanija o mogućnostima i strategijama ulaska na tržište Južnoafričke Republike. Frank je u svojoj poslovnoj karijeri bio i zamenik direktora Holandsko-nemačke privredne komore, kao i rukovodilac Sektora za koordinaciju AHK predstavništva u inostranstvu u Nemačkoj privrednoj komori sa sedištem u Berlinu. Frank je magistrirao pravo na Univerzitetu Vitvatersrand u Johanesburgu, specijalizirajući se u oblasti privrednog prava.

“Veliko mi je zadovoljstvo da mogu da započnem novu fazu u profesionalnoj karijeri upravo u Srbiji, gde predstavnišvo nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora (AHK) ove godine proslavlja 20 godina postojanja u Srbiji, a naša komora u aprilu obeležava 5 godina od svog zvaničnog osnivanja“, izjavio je novoimenovani direktor AHK Srbije i navodi da mnogo kompanija razmišlja da dođe u Srbiju u okviru strategije obezbeđivanja dobavljača na bližim destinacijama (nearshoring) umesto dalekim na istoku, a Komora će ih svakako u tome podržati i kroz projekat “Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u Zemljama Zapadnog Balkana“ koji će se ove godine sprovesti sedmu godinu zaredom.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) pripada sistemu nemačkih spoljno-trgovinskih i industrijskih komora sa 140 kancelarija u 92 zemlje širom sveta. Još od osnivanja tadašnje Delegacije nemačke privrede u Srbiji i Nemačko-srpskog privrednog udruženja 2001. godine, nudi brojne usluge srpskim i nemačkim kompanijama u cilju poslovnog spajanja i konkurentnog nastupa na domaćem, nemačkom i internacionalnom tržištu. AHK Srbija zvanično je osnovana 14. aprila 2016.godine. Sa preko 350 kompanija članova, AHK Srbija predstavlja najveću bilateralnu privrednu komoru u Srbiji i idealnu platformu za kontakte između nemačkih, srpskih i internacionalnih kompanija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde