Nelt otvara fabriku slatkiša u Africi

Kompanija Nelt krajem meseca otvara fabriku u Africi.

Kako je za Bloomberg Adria rekao  Marko Milanković, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji, Nelt će u Angoli otvoriti fabriku konditorskih proizvoda – Candy Factory.

„U proizvodni pogon je uloženo preko 20 miliona evra, a fabrika će biti otvorena u sredu, 26. oktobra“, rekao je Milanković i dodao da se poslednje tri godine radilo dosta na izgradnji ove fabrike koja će biti prva ovoga tipa u Angoli.

Kako je ranije za korporativni sajt Nelta rekla Rakel Kapitao, koja je direktorka marketinga i prodaje u fabrici u Angoli, kompanija Nelt će biti pionir u konditorskoj industriji u ovoj zemlji.

„Premda već postoje mali igrači na tržištu, nijedan od njih nije pozicioniran u razmeri koju Candy Factory obećava da donese Angoli, sa dnevnom proizvodnjom za koju se očekuje da će premašiti 6 tona bombona, lizalica i žvaka dnevno,“ rekla je ona i dodala da je plan da se osvoji 20% tržišnog udela u prvoj godini prodaje i 40% u inicijalnom petogodišnjem periodu.

Nelt Grupa je letos predstavila izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, a tom prilikom generalni direktor Nelt Grupe Miloš Jelić rekao je da su prvi put prihodi grupe u 2021. premašili milijardu evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde