Najveći fond privatnog kapitala u regionu kupio još jednu bolnicu

Provectus Capital Partners (PCP), investiciono društvo usmereno na tržišta jugoistočne Evrope, kroz Aviva Medical Group realizovalo je četvrto ovogodišnje ulaganje u sektor privatnog zdravstva.

Nakon preuzimanja Poliklinike Aviva prošle godine te Poliklinike Dijagnostika 2000, Poliklinike Uro centar, Specijalne bolnice za ortopediju i opštu hirurgiju dr. Nemec iz Matulja u prvoj polovini 2022., koje su se konsolidirale u Aviva Medical Group, ovim se zdravstvenim ustanovama sada pridružila i peta članica – Specijalna bolnica Arithera.

Specijalna bolnica Arithera jedna je od najvećih privatnih bolnica u Hrvatskoj, a pozicionirala se kao poznati regionalni centar za liječenje svih ortopedskih ozljeda i bolesti. Utemeljili su je Željko Došen i Arijana Hegediš Došen koja i dalje zadržava ulogu direktorke i suvlasnice.

Bolnica posluje već 25 godina, a njen tim sastavljen je od 80 zaposlenih, od profesora i lekara specijalista, do fizioterapeuta, medicinskih sestara i tehničara, na četiri lokacije u Zagrebu i Dubrovniku.

“Drago mi je što nastavljamo sa širenjem Aviva Medical Grupe kojoj se sada pridružila još jedna renomirana domaća specijalna bolnica. Time smo napravili još jedan važan korak u osnaživanju Aviva Medical Grupe, s vizijom stvaranja vodeće institucije u privatnom zdravstvu u široj regiji“, naglasio je Igor Čičak, predsednik Uprave i glavni partner PCP-a.

PCP je formirao Aviva Medical Group kroz fond razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Fond ASEF vodeći je fond privatnog kapitala u Adria regionu, a u aprilu je objavljeno njegovo finalno zatvaranje u koji je prikupljeno ukupno 94 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde