Najveća kupovina najveće svetske brodarske kompanije

Najveća svetska brodarska kompanija Moller-Maersk kupiće kompaniju LF Logistics sa sedištem u Hong Kongu za 3,6 milijardi dolara, u nastojanju da se proširi izvan svog temeljnog poslovanja prekookeanskog prevoza terete.

To će biti jedno od najvećih preuzimanja danske grupe do danas i sledi nakon niza akvizicija koje uključuju kompanije za elektronsku trgovinu, špeditere specijalizovane za avio transport i njegovog manjeg konkurenta Hamburg Sud.

„Akvizicija će dodatno ojačati sposobnosti Maersk-a u integrisanu kontejnersku logističku kompaniju, koja kupcima može ponuditi globalna rešenja od početka do kraja u lancu snabdevanja“, navela je kompanija u saopštenju, prenosi tportal.

Maersk će LF Logistics kupiti od većinskog deoničara hongkonške kompanije za lance snabdevanja Li&Funga i od singapurskog državnog investitora Temaseka, koji je 22-odstotni udeo u kompaniji kupio u 2019. godini.

LF Logistics pruža kopnene logističke usluge, poput skladištenja i transporta širom Azije, za više od 250 globalnih kupaca.

Očekuje se da će kupovina biti zaključena u 2022. godini, objavio je Maersk.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde