Najplaćeniji američki bankar u 2020. imao godišnju platu od 33 miliona dolara

Izvršni direktor Morgan Stanleyja Džejms Gorman postao je najbolje plaćeni američki bankar, tako što mu je godišnja plata narasla 22 odsto i to za šest miliona dolara.

Za obavljen posao na Wall Streetu u 2020. godini plaćen je čak 33 miliona dolara, a u 2019. godini primio je 27 miliona dolara. Kako navodi Reuters, u toj je godini njegova plata bila pala za sedam odsto, prenosi Seebiz.

Zapravo, struktura Gormanovih primanja izgleda ovako: osnovna plata je 1,5 miliona dolara, bonus u novcu 7,8 miliona dolara te nagrade u deonicama od gotovo 24 miliona dolara. Dve trećine nagrade u deonicama vezano je uz rezultate, a oni su bili dobri pa je bio nagrađen. 

Pod njegovim vodstvom prošla godina za Morgan Stanley bila je rekordna po ostvarenom finansijskom rezultatu, s neto dobiti od 11 milijardi dolara (rast 22 odsto) i s povratom na deonicu od 15,2 odsto. Godišnji prihod je bio 48,2 milijarde dolara i rastao je 16 odsto, što im je doneo skok berzi te talas spajanja i izlistavanja nastao nakon prvobitnog šoka tržišta zbog pandemije koronavirusa. Tako im je zadnji kvartal bio upravo senzacionalan, s 51-odstotnim rastom dobiti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde