Nagli rast u Srbiji naterao ih da krenu u BiH i Crnu Goru

Grupacija Militzer&Munch, sa sedištem u Švajcarskoj, otvorila je dve nove ćerke-firme – u Bosni i Hercegovini (Sarajevo) i u Crnoj Gori (Podgorica).

Novoosnovane kompanije, koje su započele rad krajem avgusta, jačaju mrežu na Balkanu i klijentima nude celokupan portfolio usluga ove nemačke transportno-logističke kuće, sa fokusom na organizovanje drumskog transporta (FTL i LTL) i carinjenje, piše u saopštenju iz ove kompanije koje prenosi Investitor.me.

“Na oba nacionalna tržišta Militzer&Munch vidi veliki potencijal za dalji rast”, navodi se.

Ova ekspanzija, kako je saopšteno, dolazi kao očekivani korak nakon izuzetnih rezultata kompanije u Srbiji.

Nacionalna podružnica osnovana 2019. u Beogradu, naime, razvija se bolje nego što se očekivalo, a Srbija će u budućnosti služiti kao centar grupacije Militzer&Munch za Zapadni Balkan.

“Mnogi kupci sa kojima radimo u Srbiji, prije svega iz sektora modne i tekstilne, kao i automobilske i hemijske industrije, aktivni su i na drugim tržištima u regionu. Zbog toga će dvije nove nacionalne kompanije uglavnom prevoziti robu za preduzeća iz ovih industrija”, kaže Nikola Vasiljević, generalni direktor Militzer & Munch u Crnoj Gori i BiH i izvršni direktor kompanije u Srbiji.

Otvaranjem novih nacionalnih podružnica, povezaćemo nekoliko tržišta sa visokim potencijalom rasta, uz istovremeno jačanje mreže, navodi Filip Simović, generalni direktor Militzer & Munch Srbija.

“Transport ka BiH ili Crnoj Gori stiže na odredište preko Beograda, gde smo nedavno postali vlasnici logističke nekretnine, koju smo prethodno iznajmljivali”, rekao je Simović.

U regionu Balkana, Militzer & Munch posluje i na lokacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji i nudi širok spektar logističkih usluga.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde