Na Twitteru i dalje neozbiljno

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask prozvao je zvaničnika Ujedinjenih nacija koji je rekao da bi tek mali deo bogatstva osnivača i direktora Tesla Motors mogao da reši problem gladi u svetu.

Mask je odgovorio na komentare Dejvida Bizlija, direktora Svetskog programa za hranu UN, koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svetu da iskoriste delić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć.

Bizli je poimence pomenuo Maska i Džefa Bezosa, osnivača Amazona, dva čoveka sa “najdubljim džepovima” na svetu. Samo šest milijardi moglo bi da spreči da 42 miliona ljudi umre od gladi, istakao je Bizli.

Pomenuti broj došao je od doktora Elija Dejvida, vodećeg stručnjaka za veštačku inteligenciju, da dva odsto Maskovog bogatstva iznosi šest milijardi dolara, a da je Program za hranu UN prošle godine sakupio 8,4 milijarde dolara. „Kako to da nisu rešili problem gladi u svetu“, retorički je upitao Dejvid.

S druge strane, stigao je odgovor Maska.

„Ukoliko Svetski program za hranu može da mi tačno objasni kako će šest milijardi dolara rešiti problem gladi u svetu, odmah ću prodati svoje akcije u ‘Tesli’“, naveo je Mask na Twitteru.

Bogatstvo direktora Tesle iznosi, prema proceni Bloomberga, više od 310 milijardi dolara. Samo 29. oktobra, Mask je zbog skoka vrednosti akcija, uvećao bogatstvo za 9,3 milijardi, prenosi RTS.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde