„Na pomolu smo ozbiljnije krize, ali…“

Emil Tedeski, predsednik uprave Atlantic grupe rekao je za hrvatski N1 da ne smatra da smo izašli iz krize, već da smo na pomolu ozbiljnije krize kao što je bila 2007. godine. Ipak, kako tvrdi „dobra je stvar, što su kompanije sada otpornije“.

„Hrvatska ekonomija i kompanije, one dobre, još su otpornije na krizu“, rekao je Tedeski, prenosi Jutarnji list.

„Hrvatska privreda i kompanije, one dobre, još su otpornije na krizu. Hrvatska danas kao retko koja zemlja ima dva „jednoroga“, dva startapa koji vrede više od milijarde dolara, Infobip i Rimac. U tom smislu hrvatska privreda uz tradicionalne industrije poput Končara, Tesle, AD Plastika, stoji bolje danas nego pre 15 godina. Postoji čitav niz preduzetnika koji nemaju akumulaciju prethodih godina, koji su izloženi. Možemo očekivati veći mortalitet firmi u ovoj krizi, ali i veći broj startapova“, rekao je Tedeski.

Govoreći o očekivanjima, Tedeski je rekao kako od države očekuje ista pravila za sve.

„Mislim da smo prepoznati po dijalogu, otvorenosti, direktnosti. Adaptiraćemo se onome što se donese na globalnom nivou. Ako to znači i manji profit, ne gledam to negativno, spreman sam i na to“, rekao je on.

„Pobornik sam da stvari treba menjati onda kad vam najbolje ide. U teškim je vremenima teško raditi radikalne poteze i promene. Mi smo kompaniju kroz godine transformisali puno, unutarnje procese i organizaciju, sve nam se to vratilo u godini koja je bila teška, ali za nas uspešna“, rekao je Tedeski.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde