Na pitanje ‘Šta će biti sa kriptovalutama?’, američki milijarder kaže: ‘Nemam pojma!’

Tomas Peterfi je američki milijarder mađarskog porekla koji je 2017. platio oglas preko cele stranice u Wall Street Journalu upozoravajući na opasnosti koje kriptovalute predstavljaju za tržišta kapitala.

Ovaj osnivač i predsednik kompanije Interactive Brokers, ovih dana u medije iznosi malo drugačiju priču.

Čovek vredan 25 milijardi dolara, rekao je nedavno da je “razborito imati dva do tri odsto ličnog bogatstva u kriptovalutama”, čisto za slučaj da „normalne“ valute odu do đavola”.

Peterfi (77) je rekao da će Interactive Brokers ponuditi mogućnost trgovine s još pet do 10 kriptovaluta a počevši od ovog meseca.

„Moguće je da bi kriptovalute mogle ostvariti izvanredne prinose“, rekao je Peterfi. „Mislim da vrednost može da padne na nulu, a mislim da može ići na milion dolara”, rekao je u intervjuu. “Nemam pojma.”

Njegov pristup naglašava promenu stava prema kriptovaluti od strane ulagača koji su “nekada” prezirali ili su bili oprezni prema digitalnim tokenima, ali su shvatili, lično 2021., da ne mogu da priušte rizik i da propuste velike dobitke. 

Nedavno je Bloomberg objavio istraživanje koje je obuhvatilo 1.000 ljudi, gde je 55 odsto njih izjavilo kako je počelo da investira u bitcoin tek 2021. godine. Ovi podaci potvrđuju tezu prema kojoj je u kriptovalute u poslednjih godinu-dve ušao lavovski deo generacije Z, pogotovo u SAD-u. 

Ali čini se da se i “matori lisci” predomišljaju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde