Na listi najetičnijih kompanija u svetu prvi put i jedna iz regiona

Ethisphere, kompanija koja meri korporativne etičke standarde, objavila je novi Ethics Index na kojoj se nalazi 136 kompanija.

Ovaj indeks predstavlja grupu društava izlistanih na berzama (znači na listi su samo kompanije sa berze) i uključuje detaljnu analizu sa više od 200 parametara o kulturi, društvenim praksama i praksama zaštite životne sredine, etici i usklađenosti, korporativnom upravljanju, raznolikosti i inicijativama za podršku snažnom lancu vrednosti.

Po ovim parametrima ove godine proglašeno je 136 najetičnijih organizacija, koje rade u 45 industrija u 22 zemlje sveta. Prvi put na ovoj listi je 14 kompanija, dok je 16. put (od momenta kada je počela da se objavljuje lista) na listi šest kompanija koje su svake godine označavane kao najetičnije.

Po prvi put na listi se našla kompanija iz regiona, a to je Hrvatski Telekom.

Kada su u pitanju kompanije koje posluju u Srbiji, na listi najetičnijih u svetu nalaze se CBRE Group (9.put na listi), L’Oreal (13), Manpower Group (13), Mastercard (7), Schneider Electric (11), Microsoft (12), PepsiCo (16), Visa (10).

Izdvajamo još podatak da su ove godine prvi put na listi najetičnijih kompanija mesto našle i kompanije poput Apple-a i Pfizer-a, a da je 15.put na ovoj listi kompanija Accenture, o čijoj smo direktorki ranije pisali.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde