Momentum: Komercijalna banka otkupila akcije od nesaglasnih akcionara

Beogradska Komercijalna banka otkupila je od nesaglasnih akcionara 487.054 akcije, odnosno 2,9% od ukupnog broja, saopštila je brokerska kuća Momentum.

Ova banka posluje pod kontrolom slovenačke Nove ljubljanske banke (NLB), a nesaglasni akcionari su isplaćeni po ceni od 4.589,01 dinar što je bila knjigovodstvena vrednost akcije u momentu kada je sazivana skupština na kojoj je doneta odluka o spajanju beogradske i NLB banke, prenosi b92.

Na održanoj skupštini nesaglasnost su iskazali akcionari koji raspolažu sa 10,2% akcija, ali je veliki broj njih odlučio da ne podnese zahtev za prodaju akcija. Među njima su i pojedinačno najveći manjinski akcionari banke – dobrovoljni penzioni fond Dunav penzije i Dunav osiguranje.

„NLB Komercijalna banka biće vodeća bankarska institucija“

Podsetimo, ljubljanska NLB postala je većinski vlasnik Komercijalne banke plativši državi 3.250 dinara po akciji, dok je ponuda za preuzimanje manjinskim akcionarima u aprilu prošle godine data po ceni od 3.315,47 dinara.

Uprava banke očekuje završetak spajanja Komercijalne i ovdašnje NLB banke tokom narednog meseca.

„Strateški cilj NLB Komercijalne banke, koja će 29. aprila ove godine nastati spajanjem Komercijalne i NLB Banke, biće da u narednih pet godina postane vodeća bankarska institucija u Srbiji, ali i apsolutni lider u finansiranju zelenih projekata iz obnovljivih izvora energije“, rekao je nedavno Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, na Kopaonik biznis forumu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde