MOL Grupa objavila finansijske rezultate za 2021.

MOL Grupa objavila je finansijske rezultate za četvrti kvartal i 2021. godinu. U veoma nestabilnom spoljnom okruženju, MOL Grupa je u četvrtom kvartalu ostvarila 947 miliona dolara čiste CCS EBITDA, dovodeći celu godišnju CCS EBITDA na rekordnih 3,531 milijardi dolara, iznad ažuriranih smernica. Pojednostavljeni slobodni novčani tokovi su se utrostručili u odnosu na period od prošle godine i iznose 1.988 miliona dolara, zahvaljujući povoljnim cenama nafte i gasa i visokim maržama rafinerija/petrohemije. Ovaj rezultat omogućava MOL-u da finansira svoje tekuće i planirane transformacione projekte. MOL očekuje da će EBITDA za 2022. dostići ili čak premašiti 2,8 milijardi dolara

„Ponosan sam što je MOL Grupa značajno nadmašila ažurirane smernice i ostvarila rekordno visoku EBITDA u iznosu od 3,5 milijardi dolara u 2021. Zahvaljujući MOL-ovom integrisanom poslovnom modelu i dobrim internim performansama, uspeli smo da maksimiziramo prednosti iz eksternog okruženja, omogućavajući nam da finansiramo naše transformacione investicije”, rekao je predsednik i izvršni direktor Zsolt Hernádi i najavio da se nastavlja strateško transformaciono ažuriranje strategije. 

“Očekujemo da će eksterno okruženje ostati nestabilno i nepredvidivo i tokom 2022. U ovom makro kontekstu, očekujemo da će smernice za MOL EBITDA dostići ili čak premašiti 2,8 milijardi dolara ove godine,” zaključio je.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde