Mlađi bankari Goldman Sachsa izborili veće plate

Investiciona banka Goldman Sachs prihvatila je zahteve svojih mlađih bankara i pristala da im poveća plate.

Tako će od sada godišnja plata “juniora” biti oko 110,000 dolara, za razliku od 80,000 dolara koje su primali do sada.

Ranije ove godine, isti su se izborili za skraćenje radnog vremena sa 95 na 80 sati nedeljno, navodeći da su uslovi za rad bili “nehumani”.

Ovakve odluke ili popuštanje na zahteve mlađih bankara naišlo je na kritike starijih kolega. 

Tako je, na primer, Ksavijer Role, koji je osam godina vodio Londonsku berzu, a nekoliko godina radio upravo za Goldman Sachs, rekao da bi mlađe kolege trebale da prestanu da se žale ili nađu drugi posao. On kaže, da je u svoje vreme, radio i 130 nedeljno tokom osamdesetih godina prošlog veka u Njujorku.

“Regularno radno vreme pratili bismo njujoršku berzu, večerali za stolom, a onda se prebacili na azijske berze od 8 do 10 uveče. Tokom pauze u Aziji, otišli bismo kući, gde bismo od ponoći nastavili da trgujemo na azijskim berzama. Između 2 i 4 noću našli bismo vremena da odspavamo. U 4 ujutru bismo poslali narudžbine za evropske berze i brzo krenuli prema kancelariji kako bismo stigli do 6.30,” priča Role.

Izvršni direktor Goldman Sachsa Dejvid Solomon ranije je dao svoje mišljenje o zahtevima zaposlenih, gde je rekao da je “sjajno” što je grupa mladih analitičara izrazila zabrinutost zbog uslova rada u kompaniji.

Ali,dodao je, napraviti korak više prema klijentu pravi veliku razliku za banku. Solomon kaže da će se Goldman Sachs i dalje suočavati sa velikom potražnjom klijenata i naglasio potrebu da se odgovori na izazov i „da je naporan rad doneo nagrade“. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde