Mišković: 10 godina je moralo da prođe da dokažem ono što sam znao prvog dana

Vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko pravosnažno su oslobođeni od optužbi da su utajili porez, saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Ovom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu, jer mu je u tome pomogao.

Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine, pišu srpski mediji.

Tim povodom na društvenoj mreži LinkedIn oglasio se i sam Miroslav Mišković koji je napisao:

“Trebalo je da prođe skoro 10 godina da dokažem ono što sam znao od prvog dana i čemu učim mlade menadžere i preduzetnike. Samo zakonito poslovanje je ispravno i dugoročno poslovanje. Hvala svima koji su verovali u mene i davali mi podršku sve ove godine.”

Delta Holding: Presuda potvrdila poznato

Povodom ove odluke, kompanija Delta Holding izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Pravosnažnom oslobađajućom presudom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je ono što smo znali i što smo tvrdili u proteklih skoro 10 godina: da je poslovanje osnivača Delta Holdinga Miroslava Miškovića u potpunosti zakonito i prema važećim propisima.

Ovakva presuda predstavlja nesumnjivu satisfakciju za prvog čoveka Delte, kao vodećeg poslovnog čoveka u regionu, ali i za sve zaposlene u Kompaniji. Njome je jednom za svagda stavljena tačka na pokušaje da se  ospori velika poslovna karijera duga gotovo pola veka, da se ugrozi čitava porodica Mišković i poslovanje kompanije koja zapošljava više od 4.000 ljudi.

Presudom se naravno ne mogu ukloniti ni gorak ukus, ni objektivne posledice bezmalo decenijske kampanje kojoj je bio izložen vodeći domaći preduzetnik i Delta Holding kao jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u regionu.

Bez tereta nepravedne medijske kampanje i optužnice za teška krivična dela, Miroslav Mišković se u potpunosti posvećuje strateškom vođenju Delta Holdinga sa pozicije predsednika Upravnog odbora.

Miroslav Mišković, porodica Mišković i Delta Holding ovom izjavom stavljaju tačku na sudski progon koji je trajao od decembra 2012. do danas. Molimo medije i najširu javnost da razumeju da daljih izjava na ovu temu neće biti.“

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde