MINIVJU: Zorica Bošković, AIK Banka

“U AIK Banci ćemo i ove godine opravdati poverenje koje nam klijenti godinama unazad ukazuju štedeći u našoj banci. Pripremili smo odličnu ponudu za štednju koja podrazumeva veliki broj modela štednje u različitim valutama i na rokove koji odgovaraju potrebama klijenata. AIK Banka konstantno ulaže u razvoj savremenih tehnologija sa ciljem da svojim klijentima obezbedi sigurnu i brzu uslugu. Klijenti AIK Banke imaju mogućnost da uplate sredstva na štednju putem elektronskog/mobilnog bankarstva, kao i da raspolažu sredstvima online i putem platnih kartica. Na ovaj način štedimo vreme i novac naših klijenata uz pristup računu 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, bez obzira gde se nalaze”, kaže u razgovoru za „Svet bankarstva i investicija” Zorica Bošković, direktor Sektora poslova sa stanovništvom i MSP AIK Banke.

Od 14,3 milijardi evra koliko iznosi ukupna štednja u Srbiji dominantna je u evrima (90%). Kakva je struktura štednje u AIK Banci kada je reč o ročnosti i valuti depozita?

Pomenuta valutna statistika za ukupnu štednju stanovništva je slična i na nivou AIK Banke, s tim da je značajno pomenuti da klijenti u AIK Banci u najvećoj meri štede na duže rokove. Ta činjenica govori u prilog dugogodišnjoj tradiciji i posvećenosti AIK Banke da stimuliše štednju građana kao zdravu, finansijsku naviku.

Kako motivisati građane da štednju polažu na što duži rok?

Štednja je važna jer nam obezbeđuje sigurnost, mogućnost da brzo i nezavisno reagujemo kao i da u pravom trenutku realizujemo sve što smo zamislili. Štedeti znači razmišljati dugoročno i naš savet građanima jeste da redovno štede u okviru svojih mogućnosti.

Finansijskim savetima pomažemo klijentima kako da štede na duži rok. Jedan od načina da redovno štedite na duži rok jeste da automatizujete svoju štednju, odnosno odredite mesečni iznos koji možete da izdvojite za štednju i ta sredstva će se svakog meseca prebacivati sa vašeg tekućeg računa na štedni račun. Ukoliko redovno štedite, Banka vas nagrađuje bonus kamatom.

Poverenje i sigurnost uloga su ključ- ni za odabir banke gde će se položiti štednja. U AIK Banci 200.000 štediša je dalo svoje poverenje. Ono po čemu ste jedinstveni je i personalizovan pristup svakom štediši. Koje su predno- sti takvog načina pristupa klijentu?

AIK Banka, odnosno njeni zaposleni, uz podršku savremenih tehnoloških rešenja pružaju uslugu visokog kvaliteta našim klijentima i na raspolaganju su da kreiraju posebne ponude, u skladu sa potrebama klijenata.

Svesni smo da su sigurnost uloga i mogućnost ličnog izbora modela štednje najznačajniji za građane te naša ponuda podrazumeva, između ostalog, isplatu kamate unapred, mesečnu isplatu kamate, štednju gde se kamata uvećava nakon određenog perioda štednje, mesečnu štednju sa predviđenim kamatnim bonusima ukoliko se redovno štedi čak i minimalni mesečni ulog. Ponosni smo što smo stvorili uslove kako bi svi građani mogli da štede, iako, možda, nisu u mogućnosti da izdvoje visoku početnu sumu za svoj štedni fond.

Značajna ulaganja u tehnologiju su nam omogućila da naši klijenti sve transakcije mogu izvršiti iz svog doma, a pristup računima 24 sata dnevno se danas podrazumeva.

Dodatna stimulacija za štednju u AIK Banci je činjenica da je održavanje deviznog i dinarskog štednog računa bez mesečne nadoknade. Ukratko, građani mogu brzo, jednostavno i bez troškova otvoriti štedni račun u AIK Banci i ostvariti odlične uslove za svoj štedni plan.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde