Ministar optimista: Da li u crnogorskom podmorju ima nafte i gasa?

Koncesionar Eni-Novatech za istraživanje nafte i gasa i crnogorskom podmorju do sada je iskopao bušotinu na dubinu od 4.700 metara i do kraja septembra bi trebao biti na 6.000 metara gde se očekuje ulaz u zonu lezišta. 

Prema rečima Marka Perunovića, državnog sekretara za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore u toku narednih 20 do 30 dana, odnosno do kraja septembra bi trebali imati preliminarne podatke o kvalitetu i potencijalu ležišta.

“Ima razloga za optimizam. Eni-Novatech imala jako puno uspeha u definisanju džinovskih ležišta širom sveta. Renomirani i odgovorni partner radi sve na zaštiti na radu i zaštiti životne sredine i maksimalno je posvećen poslu. Rade čak značajno sporije i pažljivije, što košta nas malo više vremena, međutim i na početku smo definisali da ekonomija i energetika mogu da idu jedno sa drugim zbog čega se radi pažljivije na svemu tome”, kazao je Perunović.

On je naveo da nakon završetka istražne bušotine ide faza od dve do tri godine razrade ležišta, a da bi i početak eksploatacije mogao biti u 2024. godini, prenosi Investitor.me

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde