Meta traži 10.000 stručnjaka u Evropi

Kompanija Meta je saopštila da će najveći broj novozaposlenih u idućih nekoliko godina, koji će učestvovati u izgradnji mreže Metaverzuma, raditi na daljinu iz osam zemalja Evrope.

Meta se nada da će tako proširiti tim svojih talenata izvan tradicionalnih centara kao što su Velika Britanija i Irska, a očekuje da će zaposliti oko 10.000 ljudi.

“Sada mislimo da moramo potražiti saradnike u celoj Evropi”, rekla je portparol kompanije Keli Kazins. “Talenat je tamo. Hoćemo da crpimo taj talent.”

Potražnja za tom vrstom stručnjaka je poslednjih nekoliko godina iznad ponude. Samo u Nemačkoj je krajem 2021. nedostajalo 96.000 stručnjaka iz te branše – radi se o softverskim inženjerima, produkcijskim menadžerima i administratorima informacijske tehnologije. Prema aktualnim anketama dve trećine kompanija očekuju da će se manjak stručnjaka povećavati.

Najverovatnije će ovaj potez američke kompanije povećati i pritisak na evropske kompanije da stvore vlastite smernice za hibridni rad i rad na daljinu za talente iz područja visokih tehnologija, piše Deutsche Welle.

Kazins kaže da se saradnici, čija uloga u kompaniji to dozvoljava, mogu odlučiti za rad na daljinu: „Možda su radili u Irskoj, a žele raditi iz Španije ili Nemačke. To je opcija koja je na raspolaganju.” Meta će plaćati saradnike po tarifi koja je uobičajena na mestu stanovanja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde