MediGroup akvizicijom TalijaLab postao laboratorija broj 1 u Srbiji

MediGroup sistem je kupio TalijaLab, biohemijske laboratorije koje rade na 20 lokacija širom Srbije i pružaju usluge u različitim oblastima laboratorijske dijagnostike – biohemiji, mikrobiologiji i genetici. 

Ovom transakcijom MediGroup je proširio svoju MediLab mrežu postajući najveća mreža laboratorija u Srbiji sa laboratorijama na preko 50 lokacija, prenosi sajt advokatske kancelarije BDK Advokati koja je je savetovala MediGroup o ovoj transakciji.

Direktor strategije i razvoja MediGroup sistema Mihailo Obućina, istakao je da je osnovni cilj ove akvizicije širenje mreže MediLab lokacija i povećanje dostupnosti laboratorijskih usluga: 

„MediGroup je akvizicijom Talije postao laboratorija broj 1 u Srbiji, čime je realizovan jedan od strateških ciljeva kompanije i zauzeta liderska pozicija u svim segmentima zdravstvene zaštite. Naš fokus ostaje na daljem razvoju MediLab laboratorija, a sve sa ciljem pružanja najkvalitetnije i sveobuhvatne usluge našim korisnicima. Drago nam je što ćemo sa novim kolegama zajedno i timski nastaviti da gradimo put uspeha i siguran sam da smo pronašli dobrog partnera na tom putu,” izjavio je za sajt MediGroup direktor strategije i razvoja. 

Vlasnica TalijaLab-a Dušanka Petrović, izjavila je da je izuzetno ponosna na realizovano partnerstvo sa MediGroup sistemom. „Naše laboratorije su pripajanjem MediLab laboratorijama dobile potvrdu kvaliteta, a naš trud i rad tokom proteklih sedam godina je sada prepoznat i nagrađen. Verujemo da će ovo partnerstvo doneti nove zajedničke rezultate u poslovanju, ali i još veći broj zadovoljnih korisnika“, istakla je Petrović. 

MediGroup je najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji i regionu. Na više od 20 lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Subotici građanima su dostupne usluge iz 40 medicinskih oblasti. Korisnicima usluga MediGroup-a na raspolaganju je više od 900 stalno zaposlenih medicinskih radnika i više od 950 konsultanata iz zemlje i inostranstva.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde