Matijević kupio fabriku u stečaju

Privredni sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je konstatovano da je fabrika „Radijator“ u stečaju, čije je sedište svojevremeno premešteno iz Zrenjanina u glavni grad Srbije, prodata preduzeću „MAT Real Estate“ iz Novog Sada. Ova livnica je prodata kao pravno lice po ceni od 414,8 miliona dinara (oko 3,5 miliona evra). Toliko je i iznosila početna cena na javnom nadmetanju, prenosi portal Zrenjaninski.com.

Inače, vrednost imovine, naglašava portal, u koju spadaju nekretnine, oprema, avansi, zalihe i potraživanja, procenjena je na više od dve milijarde dinara.

Od nepokretne imovine, „Radijator“ ima pogone, upravnu zgradu, gradsko građevinsko zemljište od oko 5.000 kvadrata i stambeni objekat u ulici Slobodana Bursaća.

Kako saznaje Zrenjaninski.com, preduzeće „MAT Real Estate“, u vlasništvu biznismena Petra Matijevića, bilo je jedini ponuđač na javnom nadmetanju, održanom 10. juna.

Suvlasnik kompanije „Matijević“ Zoran Matijević rekao je da će se firma „Radijator“ u Zrenjaninu, koju je ta kompanija kupila u stečaju, baviti proizvodnjom traktorskih prikolica i kombajna za branje višanja umesto proizvodnjom radijatora. 

On je za agenciju Beta rekao da su to projekti u razvoju, jer prikolice već proizvodi njihova firma „Agrovojvodina“ koja sklapa i traktore, a proizvedeno je i nekoliko kombajna, odnosno berača višanja. 

„Nećemo nastaviti proizvodnju odlivki za radijatore, jer je proizvodnja davno ugašena, već ćemo proizvoditi berače višanja zato što imamo 600 hektara pod tim voćem“, rekao je Matijević. Potencijal kupljene firme „Radijator“ je, prema rečima Matijevića, veliki jer ima odličnu infrastrukturu, neophodni napon električne energije i mogućnost železničkog transporta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde