Luka Bar i pored pandemije godinu završava sa profitom

Izvršni direktor Luke Bar a.d. Vladan Vučelić rekao je da će prema preliminarnim rezultatima, kompanija prošlu godinu završiti sa profitom milion i po evra.

“Uprkos pandemiji virusa korona, Luka Bar je uspešno odolevala svim problemima i izazovima i u kontinuitetu, tokom čitave 2020. održavala trend pozitivnog poslovanja, započet u 2019. godini”, kazao je Vučelić za list “Pobjeda”, prenosi Investitor.me

U prva tri kvartala 2020, Luka je imala 1,4 miliona evra dobiti, a 2019. u istom periodu 274.039 evra. U prvih devet meseci prihodi su bili 8,04 miliona, za 16 odsto veći, dok su rashodi pali pola procenta na 6,64 miliona. Lani je u prva tri kvartala pretovareno 1,23 miliona tona tereta, što je za devet odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Vučelić je naveo da je zbog pandemije poremećena planirana dinamika poslovne komunikacije sa potencijalnim korisnicima slobodne zone, koja je trebalo da rezultira novim ugovorima u prvom kvartalu prošle godine.

On naglašava i da obaveze prema zaposlenima i državi Luka Bar redovno izmiruje.

“Optimisti smo da će tako i ostati, bez obzira na negativne trendove u okruženju i svetu. Luka Bar ima 389 zaposlenih, a prosečna neto plata iznosi 668,75 evra”, rekao je Vučelić.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde