Loši rezultati i promena na čelu Credit Suisse

Banka Credit Suisse nakon što je objavila lose rezultate u drugom tromesečju,  najavila je da će glavni izvršni direktor Tomas Gotstein odstupiti sa svoje funkcije.

Švajcarska banka zabeležila je neto gubitak od 1,593 milijarde švajcarskih franaka (1,66 milijardi dolara), daleko ispod konsenzusa očekivanja među analitičarima o gubitku od 398,16 miliona švajcarskih franaka.

“Danas obeležavamo promenu vodstva za Credit Suisse. Bila je apsolutna privilegija i čast služiti Credit Suisse-u tiokom protekle 23 godine. Od prvog dana moja je strast da pružim najbolju uslugu našim klijentima,” rekao je Gotstein.

On je preuzeo vodstvo u banci početkom 2020. nakon ostavke prethodnika Tidjanea Tiama nakon špijunskog skandala, a zameniće Ulrih Koerner, prethodni izvršni direktor odseka za upravljanje imovinom banke.

Predsednik Credit Suisse Aksel Leman rekao je za CNBC da je Gotstein bio „sjajan tip“ koji je napravio „odličan posao“, ali da se posle odluka o ubrzanoj transformaciji banke, Gotstein odlučio da napravi promenu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde