Lloyds stvara najnaprednije tržište osiguranja na svetu

Londonski Lloyds ušao je u dvogodišnje partnerstvo sa tehnološkom kompanijom za inovacije iz sektora osiguranja McKenzie Intelligence Services (MIS).

Novi ugovor će Lloyds-ovom tržištu omogućiti pristup višestrukim izvorima podataka, uključujući satelitske snimke, putem MIS -ove platforme Global Events Observer (GEO), a ima za cilj da pomogne učesnicima na tržištu da brže donose odluke o potraživanjima i plaćanjima za korisnike, prenosi Insurance Times a piše Biznis.rs.

Partnerstvo teži da podrži budućnost na Lloyds Blueprint Two, koji detaljno opisuje planove za izgradnju najnaprednijeg tržišta osiguranja u digitalnom i tehnološkom smislu.

Šef tržišta u Lloyds –u, Partik Tijernan izjavio je da im je drago što imaju partnerstvo s MIS-om.

“Ugovor pruža Lloyds-ovom tržištu geoprostorne podatke (specifične lokacije), koji će nam omogućiti da bolje služimo svojim klijentima, pre svega brže i efikasnije”, dodao je.

Prema njegovim rečima, kompanija je krenula u stvaranje najnaprednijeg tržišta osiguranja na svetu, a ovo partnerstvo je još jedan korak ka tom cilju.

Platforma stoga može tržištu Lloyds-a omogućiti pristup analizi globalnih opasnosti u realnom vremenu, poput oluja, požara i poplava.

GEO je sufinansirala i odobrila Evropska svemirska agencija (ESA).

Izvršni direktor MIS–a, Forbs Mekenzi kazao je da im je učešće u poslednje dve godine u Lloyds-ovom programu Budućnost omogućilo “neuporediv uvid u to kako naša tehnologija može doprineti čitavom lancu vrednosti osiguranja”.

“Želeli bismo da se zahvalimo Lloyds-u na prilici i neizmerno smo zahvalni ESA-i na sufinansiranju i odobrenju GEO platforme”, kazao je Mekenzi

Inženjer poslovnih aplikacija u ESA –i, Volker Šumaher ocenio je da je GEO projekat odličan primer onoga što se može postići ako se globalno dostupno prikupljanje informacija o satelitskoj opservaciji zemlje automatizuje i iskoristi.

„Ovo će u kombinaciji sa zemaljskim geoprostornim podacima pomoći u isporuci inovativne usluge, zasnovane na kupcima, na Lloyds-ovom tržištu, naglasio je Šumaher.

„Kroz naš program za poslovne aplikacije podržavamo kompanije čije poslovanje pokreće prostor radi poboljšanja svakodnevnih aktivnosti i zadovoljavanja stvarnih potreba tržišta, objasnio je on, a piše Insurance Times.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde