Kriptomilioner zatvara platformu u Sloveniji

U Sloveniji se zatvara onlajn platforma za trgovanje novoizdatim kriptovalutama Tokens.net, koju je osnovao i kojom upravlja kriptomilioner Damian Merlak.

Merlak je pre deset godina zajedno s prijateljem Nejcem Kodričem osnovao platformu Bitstamp, koja je ubrzo postala jedna od najvećih, najpouzdanijih i najpoznatijih berzi za bitkoine i druge kriptovalute. Uspeh i prodaja Bitstampa su ubrzo svrstali oba osnivača svrstali među najbogatije Slovence.

On je povodom zatvaranja platforme na veb sajtu napisao da je Tokens.net osnovao 2017. godine verujući u transparentnost, decentralizaciju i finansijsku slobodu.

„Moja ideja bila je stvaranje bezbednog i transparentnog okruženja za trgovanje raznim tokenima izdavanim kroz Inicijalne javne ponude kriptovaluta”, napisao je Merlak u poruci, prenosi portal Poslovni.hr.

Kako je objasnio, tržište inicijalnih ponuda digitalnih kovanica naglo je smanjeno od 2017, investitori u kriptovalute više nisu bili toliko zainteresovani za nova izdanja i pažnju su ponovo usmerili na glavne kriptovalute. Kao rezultat toga, Tokens.net jednostavno više nije bio konkurentan glavnim igračima na tom tržištu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde