Kreator etheriuma i milijarder Vitalik Buterin dobio crnogorski pasoš

Osnivaču Etheriuma, Vitaliku Buterinu dodeljeno je državljanstvo Crne Gore, saopštilo je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja.

Iz crnogorskog ministarstva su dodali da je Buterinu državljanstvo dodeljeno u u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

“Buterin je stekao crnogorsko državljanstvo prijemom, na predlog predsednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, a nakon inicijative ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića i mišljenja tog resora. Ministar unutrašnjih poslova (MUP), Sergej Sekulović je, prepoznajaći značaj ove inicijative, doneo odluku o prijemu u crnogorsko državljanstvo Vitalika Buterina na predlog premijera i danas mu je uručen pasoš Crne Gore”, piše u saopštenju MFSS koje prenosi Investitor.me.

U saopštenju su kaže i da će Buterin kao najpoznatije ime blokčejn industrije doprineti daljoj promociji Crne Gore i sveukupnom razvoju kripto industrije u Crnoj Gori. Buterin ovih dana boravi u Crnoj Gori. Učestvovao je na panelu “Budućnost Sad! Nova era crnogorskih finansija”, a imao je i sastanak u Vladi Crne Gore.

Vitalik Buterin je 27-godišnji rusko-kanadski programer, stvorio je kriptovalutu ethereum 2013. godine kada je imao 19 godina. Bogatstvo mu se meri na milijarde dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

1 KOMENTAR

  1. Da li neko može da prihvati jednu mističnu tehnološku i digitalnu fikciju aktuelnu za doba u kojem živimo i poveže je sa bilo kakvom korisnom funkcijom platežne valute/monete koja je nastala u virtuelnom digitalnom prostoru sa nerealnom materijalnom osnovom?
    Osim onih koji su spremni da se „igraju“ sa lakomislenim osobama kako bi stekli nerealnu dobit u tom transakcijskom odnosu realnog i nerealnog niko drugi nema nikakvu korist.
    Slijedi logično pitanje da li mi osim sprečavanja ovakvih aktivnosti možemo pravno, racionalno, stručno i realno ovo posmatrati sa pažnjom materijalnih vrijednosti i komplaksnih problema ili ovo odbaciti i upustiti se u proces blokiranja ovih aktivista. Većina EU zemalja najavljuje zabranu korišćenja kripto valuta.
    Suluda mi je rečenica da neki lik ima KOD SEBE I SAMO ZA SEBE 333.500 etera!?
    To je čista prevara!!!!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde