Kostić gradi 500 stanova u Ljubljani?

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića mogla bi, prema pisanju slovenačkih medija, da idućih godina izgradi oko 500 stanova u Ljubljani.

Projekat nazvan Garden City of Siberia  je pre više od deset godina planirala firma Electa Naložbe, koja je u vlasništvu sinova ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, a sada je očita da će biti realizovan, piše slovenački Finance.

Zemljište na kojem bi se mogli graditi stanovi poslednjih je godina nekoliko puta menjalo vlasnike zbog dugova Electe, ali je završilo u rukama firme Monetic koja je u vlasništvu Miodraga Kostića.

Deo zemljišta je sa druge strane bilo je u vlasništvu preduzeća Baza Dante, koje je završilo u stečaju. Zemljište je stoga palo u vlasništvo Društva za upravljanje potraživanjima banaka, prenosi RTV Slovenije.

Interes Kostića za stanogradnjom u Ljubljani nikako nije slučajan, navode slovenački mediji. Ljubljana vapi za novogradnjom, već je neko vrieme prisutan rast potražnje za stambenim nekretninama, kako za život, tako i za ulaganja i daljnje iznajmljivanje.

Prosečna cena stana u višestambenoj zgradi u Ljubljani lani je bila 69 odsto viša nego u Sloveniji i već je bila blizu granice od 3.000 evra po kvadratnom metru.

Kostić je prošle godine preuzeo Heta Asset Resolution i time ojačao prisutnost na slovenačkom tržištu, gde je među ostalim vlasnik Grand Hotela Palace u Portorožu, većinski vlasnik Aerodroma Portorož i vlasnik Gorenjske banke.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde