Kompanija osnovana u Beogradu preuzela dizajnerski studio iz Silicijumske doline

IT Kompanija HTEC Group koja je osnovana u Beogradu i čije je sedište u San Francisku, kupila je dizajn studio Momentum Design Lab iz Silicijumske doline, prenosi Netokracija. Reč je o trećoj HTEC-ovoj akviziciji i do sada strateški najvažnijom investicijom.

Momentum je dizajn studio uz Silicijumske doline koji je tokom 20 godina radio sa klijentima kao što su Facebook, Logitech, Adobe, Intel, MasterCard, Sony Playstation i mnogi drugi. Kako se dodaje, akvizicija tog studija ukazuje da se srpski HTEC polako sprema za izlazak na berzu.

„Momentum će nastaviti da svojim klijentima pruža usluge dizajna digitalnih proizvoda pod istim imenom, dok će u isto vreme raditi sa vodećim inženjerima u HTEC-u na razvoju digitalnih rešenja i proizvoda za zajedničke klijente“, kaže Aleksandar Čabrilo, generalni direktor HTEC Group.

Prema njegovim rečuima, uloga Momentuma će biti da svojim dvodecenijskim iskustvom i reputacijom u domenu produktnog, CX i UX dizajna i inovacija, osnaži i proširi HTEC-ova dosadašnja znanja iz istih domena.

„Momentum timovi će raditi zajedno sa lokalnim timovima u Srbiji i regionu na zajedničkim projektima. Plan je da u narednom periodu pronađemo nove sinergije kako bismo zajedničkim klijentima ponudili mnogo širi spektar usluga od idejnog rešenja do realizacije“, dodao je Čabrilo.

Akvizicija znači i da kompanija sada zapošljava preko 850 ljudi u Srbiji i 150 u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

U poslednje dve godine HTEC Group je porastao čak četiri puta: sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde