Komercijalna banka predstavila poslovne rezultate za 2021.

Komercijalna banka je u prvoj godini integracije sa NLB Bankom ostvarila dobit, koja nakon oporezivanja iznosi 31 milion evra, i predstavlja skok od 44 posto u odnosu na prethodnu 2020. godinu saopšteno je iz ove banke.

Snažan rast iznad svih predviđanja i planova, i u svim ključnim segmentima –  skok aktive za 250 miliona evra, odnosno za šest odsto, kreditne aktivnosti za 171 milion evra, što iznosi 11 procenta i depozita u iznosu od 239 miliona evra ili sedam odsto – obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u 2021. godini, navodi se u saopštenju. 

Uporedo sa tim, portfolio problematičnih kredita smanjila je za 47 miliona evra, i njihovo učešće spustila na istorijski minimum od 4,7 procenata, čime je stvorila osnov za dalji rast kreditne aktivnosti.

„Izuzetni rezultati koje smo ostvarili u ovoj godini, potvrda su da je ulaskom u NLB porodicu, Komercijalna banka postala još stabilnija, ali su i čvrst temelj, na kom ćemo graditi sve buduće uspehe zajedničke banke“, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke.

On je dodao da je u 2021. godini fokus poslovanja bio na jednom od najsloženijih regionalnih integracionih procesa – spajanju sa NLB Bankom, čiji je završetak planiran za 29. april ove godine. Nakon ovog datuma banke će nastaviti da posluju kao jedna, ali pod novim imenom – NLB Komercijalna banka.

„U narednom periodu, značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmerićemo u dalji razvoj digitalnih servisa, ali i kompletnu transformaciju mreže ekspozitura i bankomata, kako bismo odgovorili na sve potrebe klijenata – sada i u budućnosti“, naveo je Vuković.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde