Ko su dobitnici „Poslovnog oskara“ za 2021?

Srpska asocijacija menadžera, u godini kada obeležava uspešnu deceniju i po poslovanja, dodelila je tradicionalne Godišnje nagrade najboljim pojedincima i kompanijama u Srbiji. 

Na jubilarnoj 10. dodeli nagrada „SAM Gala“ zbog izuzetnih poslovnih rezultata i vizionarskog pristupa poslovanju, u kategoriji „Menadžer godine“ dodeljena su dva priznanja. Prema mišljenju članova i žirija SAM-a, Menadžeri godine 2021. su Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja, i Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija.

„Ovo priznanje predstavlja krunu uspešne godine koju je obeležila najkompleksnija bankarska integracija na ovim prostorima. Veliku zahvalnost dugujem svom timu, mojim kolegama bez čijeg požrtvovanog rada i posvećenosti ne bismo uspeli da ostvarimo rekordne rezultate u godini punoj izazova. Želimo da u našim redovima stvaramo lidere budućnosti i usmeravamo pažnju na dalji razvoj, agilnost i strateško razmišljanje zaposlenih“, izjavio je Predrag Mihajlović na dodeli SAM Godišnjih nagrada.

Dobitnik nagrade u kategoriji „Mladi menadžer godine“ je Igor Milenković, direktor voćarstva i povrtarstva u Delta Agraru. 

Kompanija koja je u ovoj godini ponudila najbolje radne uslove i stalne mogućnosti stručnog usavršavanja, jeste MK Group koja je dobitnik nagrade u kategoriji „Poslodavac godine“. 

Dobitnik nagrade u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija“ je kompanija Schneider Electric. 

Specijalna nagrada žirija dodeljena je Kancelariji za IT i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije za izuzetno uspešnu organizaciju procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Srbiji. 

U godini kada SAM obeležava 15 godina od osnivanja, dodeljeno je 15 specijalnih priznanja za menadžere koji su svojim angažovanjem posebno radili na razvoju i građenju SAMa i dali veliki doprinos da SAM danas bude kredibilna asocijacija sa mrežom ljudi koji žele da menjaju stvari nabolje. Dobitnici priznanja su Slobodan Vučićević, Bojan Radun, Stanka Pejanović, Milan Petrović, Biljana Bogovac, Dejan Turk, Borislav Miljanović, Dejan Ranđić, Dušan Basalo, Marija Desivojević Cvetković, Miro Antić, Miša Lukić, Slobodan Đinović, Vladan Simeunović i Nebojša Mandić.

Ovaj „Poslovni oskar“ nagrađuje menadžere, poslodavce, pojedince i inicijative koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu. Kroz SAM Godišnju nagradu, promoviše se podsticanje kreativnosti i liderstva u menadžmentu i različitim sferama društvenog i poslovnog života.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde