Ko je novi prvi čovek Twitter-a?

Početak nedelje obeležila je “odluka” Džeka Dorsija da se povuče sa mesta prvog čoveka kompanije Twitter. 

Kako je kasnije saopštila kompanija na mesto izvršnog direktora će ga zameniti sadašnji glavni tehnološki direktor, Parag Agraval.

Agraval će morati da ispuni Twitter-ove agresivne unutrašnje ciljeve. Kompanija je ranije ove godine saopštila da ima za cilj da do kraja 2023. ima 315 miliona aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti i da barem udvostruči svoj godišnji prihod u toj godini, prenosi CNBC.

Agraval je u Twiter-u duže od decenije. Bio je zadužen za strategiju koja je uključivala veštačku inteligenciju i mašinsko učenje i vodio je projekte kako bi tvitove korisnika učinili relevantnijim za njih. Kako piše portal Gizmodo, nakon što je uspešno implementirao ovu strategiju, postao je glavni tehnološki direktor 2018. godine, sedam godina nakon što se zaposlio u kompaniji.

Nakon što je postao direktor, u kompaniji je bio primetan rast upotrebe veštačke inteligencije.

Na primer, Agraval je imao zadatak da pronađe lidera za projekat Bluesky, istraživački projekat koji je Twitter pokrenuo da uspostavi otvorene i decentralizovane standarde za platforme društvenih medija. Dorsi je za Bluesky rekao da će pomoći društvenim medijima da sarađuju na tome kako se objave promovišu korisnicima i da će korisnicima dati veću kontrolu nad sadržajem koji vide.

Bluesky bi takođe mogao da olakša društvenim mrežama da nametnu ograničenja protiv govora mržnje i drugih zloupotreba, u suštini pomažući im da podele teret po nižoj ceni.

U svom oproštajnom pismu, Dorsi je napisao da Agraval stoji iza svake ključne odluke u kompaniji, i da je njegovo poverenje u Agravala „do koske“.

Agraval je pre Twitter-a bio deo istraživačkih timova u kompanijama AT&T, Microsoft i Yahoo.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde