Keindl Sport preuzeo slovenačku Energiju

Keindl Sport, jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regionu, preuzeo je specijalizovanu trgovinu biciklima i biciklističkom opremom u Sloveniji, Energija, što je prva prekogranična akvizicija kompanije.

U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partners („PCP“) u martu prošle godine, Keindl Sport beleži veliki poslovni rast. Otvoreno je 6 novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više nego udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Store u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

Objedinjeni sa slovenačkom Energijom, konsolidovani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći 20 miliona evra.

”Videli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve, Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup finansiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regionu”, izjavio je Marko Galić, partner u PCP-u.

Keindl Sport, osnovan 1998. godine,  je postao vodeći distributer, te maloprodajni i web trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, sa prisutnošću u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde