KBF: Sve se menja, pa i teorija i praksa osiguranja

 „Sektor osiguranja uspešno je prebrodio najkritičnije momente krize uzrokovane pandemijom i čeka ga nastavak rasta premije“ rekao je na Kopaonik biznis forumu Dejan Jevtić, predsednik IO AMS osiguranja.

Na panelu posvećenom temama iz oblasti osiguranja učesvovali su Dragan Marković, predsednik IO Triglav osiguranje, Bojan Mijailović, predsednik IO Sava osiguranje, Siniša Pratljačić, predsednik IO Globos osiguranje i Ivana Soković, predsednica IO Dunav osiguranje.

Na pitanje da li se može osigurati pandemija, predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković rekla je da bi odgovor bio sigurno negativan da smo na tu temu razgovarali pre jedne decenije.

„Da smo pre 10 godina govorili o tome da li pandemija može da se osigura, sigurno bismo rekli da ne može. Međutim kako se sve menja, menja se i teorija i praksa osiguranja. Ono što nekada nije moglo da se osigura – da jedan štetan događaj pogađa veliki broj jedinica rizika u istom trenutku, danas je već drugačije“, istakla je Soković.

Ona je podsetila da u nekim tradicionalnim proizvodima osiguranja nije postojala mogućnost osiguranja ratova, vulkana, zemljotresa, poplava, pa i pandemije.

Jedan od zaključaka panela jeste da osiguranje treba da se digitalizuje, kao i da ga treba učiniti dostupnijim za sve.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde