Kako je Džej Zi postao „igrač“ u industriji kanabisa

Nema više sumnje da je Džej Zi (Jay-Z) postao “igrač” u industriji kanabisa. Čovek za koga i legendarni Voren Bafet kaže da je „za mladu osobu koja odrasta, on tip od koga treba učiti“, lansirao je vrhunski brend kanabisa pod nazivom Monogram.

Kako su rekli u kompaniji, glavni proizvod je „OG Handroll“, džoint od 1,5 grama koji “rolaju” „visoko obučene zanatlije“, tehnikom na kojoj se radilo gotovo godinu dana. 

Ovaj džoint gori kao vrhunska cigara i prodaje se za gotovo dvostruko više – 50 dolara. Monogramovi sojevi kanabisa – nazvani su br. 88, br. 96, br. 70 i br. 01, i dolaze u tri snage: „lakoj“, „srednjoj“ i „teškoj“.

Džej Zi se prošle godine pridružio kompaniji koja se bavi kanabisom Caliva kao šef strategije brenda gde je stvorio Monogram. Od novembra prošle godine sve je pod istom “kapom”. Krov kompanija se zove The Parent Co, a njoj pripadaju Caliva, Monogram i još dva kanabis brenda Marley Natural i Mirayo u vlasništvu poznatog muzičara Karlosa Santane.

Od ove kompanije plan je da se napravi dugovečni brend u industriji kanabisa, a bar što se tiče reklame, tu čini se neće imati problema.

The Parent Co. ima ekskluzivan ugovor sa još jednom kućom Džej Zija, a to je Roc Nation koja zastupa poznate muzičare i sportiste. Roc Nation će dobiti 25 miliona u deonicama i 7,5 miliona svake godine, a The Parent Co, promotere kao što je, na primer, Rijana.

Pored toga, Džej Zi će svake godine izdvajati 2 odsto neto prihoda kako bi pomogao biznisima koji se bave kanabisom u manjinskim zajednicama.

Kao što se zna, ovo nije jedini biznis poznatog muzičara i producenta. Pretprošle godine postao je prvi hip-hop umetnik milijarder, koji je bogatstvo stekao zahvaljujući 14 broj jedan albuma i 22 Gremi nagrade. U njegovom vlasništvu su brendovi poput Armand de Brignac šampanjca, D’Ussé konjaka, muzičke striming platforme Tidal, agencija Roc Nation, a ima i značajan udeo u kompanijama kao što su Uber i Robinhood.

“Napravio sam Monogram kako bih kanabisu odao poštovanje kakvo zaslužuje tako što ću pokazati koliko teškog rada, vremena i brige je potrebno da bi se napravio vrhunski džoint. A mi smo tek počeli,” naveo je Džej Zi u saopštenju povodom lansiranja brenda. 

Za njega kažu da nije tipičan brend ambasador “koji se jednom godišnje pojavi i kaže nešto lepo” već da je čovek koji te sve brendove gradi zajedno sa svima. 

Sa pravom biznis mediji u SAD smatraju da se od Džej Zija mogu tek očekivati nove poslovne ideje.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

spot_img

KOMENTARI +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde